Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Καλημέρα Χαρούμενος!

Καλημέρα χαρούμενος: αγαπημένη φράση- παροιμιώδης ατάκα από τηλεοπτικό πρωινάδικο, όπου ο παρουσιαστής ζητάει απο ένα παιδάκι να πει "καλημέρα", χαρούμενος και ο θεϊκός πιτσιρικάς φωνάζει "Καλημέρα χαρούμενος"!!!
Είναι πραγματικά θαυμαστό το πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει η διάθεση και η ψυχολογία ενός ανθρώπου. Αυτές τις ημέρες είχα αρκετά κακή ψυχολογία για πολλούς λόγους. Σήμερα το πρωί όμως, όταν άνοιξα με δυσκολία τις ματούλες μου και είδα έναν καταγάλανο ουρανό κι έναν εκτυφλωτικό- εκνευριστικό αλλά τόσο αισιόδοξο ήλιο, πραγματικά σκέφτηκα "καλημέρα χαρούμενος!" :)
Βγαίνω και καθώς κατεβαίνω τη σκάλα μυρίζω την ανθισμένη νερατζιά στην αυλή μου- είναι η αγαπημένη μου μυρωδιά την άνοιξη. Με τις μυρωδιές έχω μεγάλο δέσιμο. Μάλιστα, κάποιος, κάπου, κάποτε μου είχε πει οτι η όσφρηση είναι η πιο δεμένη αίσθηση με τη μνήμη. Αλλά θα επανέλθουμε άλλη φορά σ' αυτό...
Γενικά σκέφτομαι πάρα πολύ συνειρμικά... Τόσο, που δυσκολεύομαι να καταλήξω εκεί που ήθελα όταν ξεκινούσα. Αλλά είπαμε... Κάθε φορά κι ένα διαφορετικό μονοπάτι :)
Ξεκινάει, λοιπόν, μια ημέρα τόσο όμορφα... Χωρίς να έχει γίνει κάτι ιδιαίτερο... Χωρίς να έχει αλλάξει κάποιο δεδομένο... Απλά κάνεις ένα κλικ και βλέπεις τα ίδια πράγματα, τις ίδιες καταστάσεις τελείως διαφορετικά... Και ξέρεις οτι όλα θα πάνε καλά... Όχι από κάποια μοιρολατρική σκοπιά... Γιατί άλλωστε δεν πιστεύω στη μοίρα. Θεωρώ οτι όλα από τον άνθρωπο κρίνονται, και αυτό είναι η ευχή και η κατάρα του. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην πάνε καλά... Ακριβώς γιατί περνάνε απ το χέρι μας.
Το τί θα συμβεί και κυρίως τις συνέπειές του μόνο ο χρόνος θα τις δείξει... Κι εμείς θα είμαστε εκεί για να κρίνουμε. Να κάνουμε τον απολογισμό μας και να προχωρήσουμε... Με αισιοδοξία πάντα! Γιατι όλα θα πάνε καλά...
Σήμερα σιγοσφύριζα στο μετρό...
Cheer up man!
Εξ΄ άλλου... είναι Παρασκευή! :)

4 σχόλια: